Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
glavna-slika
Email Print

NACRT ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O TAJNOSTI PODATAKA: Ministarstvo odbrane poziva nevladine organizacije da iznesu primjedbe na tekst propisa tokom trajanja javne rasprave

08.07.2019.


Sve primjedbe na Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o tajnosti podataka mogu biti iznijete na javnoj raspravi o tom aktu, koja je u toku, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Crnogorske nevladine organizacije (NVO), njih 36, pozvale su Ministarstvo odbrane da iz procedure povuče sporne odredbe Zakona o tajnosti podataka kojima se, kako se navodi, predviđa neustavno skrivanje podataka od javnosti.

Iz Ministarstva odbrane ukazali su da pojedine NVO prethodnih dana u dijelu crnogorskih medija vode neprimjerenu kampanju oko Zakona o zaštiti tajnih podataka.

"Sve eventualne primjedbe mogu se iznijeti u redovnoj proceduri u toku ove javne rasprave, a iste će biti razmotrene na okruglom stolu sa predstavnicima Direkcije za zaštitu tajnih podataka i Ministarstva", ističe se u reagovanju.

Sve ostalo, smatraju u Ministarstvu, propaganda je koja neće dovesti do poboljšanja teksta Zakona, što je i cilj tog resora.

"Pomenutim NVO i predstavnicima pojedinih medija u Crnoj Gori, koji stoje iza te kampanje, a koji su izabrali komunikaciju preko medija, ukazujemo opet, iako je to njima dobro poznato, da je u toku javna rasprava koja će se okončati okruglim stolom 9. jula", rekli su iz Ministarstva.


IZVOR: Vebsajt Vijesti, 03.07.2019.


Naslov: Redakcija