Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

ZAKON O FINANSIRANJU POLITIČKIH SUBJEKATA I IZBORNIH KAMPANJA: Svi obveznici podnijeli izvještaje u vezi sa analitičkim karticama i izdatim putnim nalozima

06.11.2017.


Svi obveznici Zakona o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja ("Sl. list CG", br. 52/2014, 76/2015 - odluka US i 83/2016 - dalje: Zakon) su ispunili obaveze kada je u pitanju sedmodnevno izvještavanje u vezi sa analitičkim karticama i izdatim putnim nalozima, saopšteno je iz Agencije za sprječevanje korupcije (ASK).

ASK nadzire primjenu odredbi tog Zakona koje se odnose na ograničenje upotrebe državnih sredstava, transparentnost socijalnih davanja i budžetskih rashoda, korišćenje službenih automobila i ograničenje zapošljavanja, odnosno zabranu angažovanja zaposlenih lica u izbornoj kampanji.

"Izborna kampanja obuhvata period od raspisivanja do održavanja izbora, odnosno u slučaju izbora za odbornike za skupštine opština Mojkovac i Petnjica i Skupštinu Prijestonice Cetinje u periodu 26. septembar- 26. novembar i Skupštine opštine Tuzi, opštine u okviru Glavnog grada u periodu 7. septembar – 26. novembar", kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, Agencija na linkovima kontinuirano objavljuje sve informacije koje se odnose na sprovođenje Zakona.

"U periodu od 6. septembra do 25. oktobra 2017. godine dostavljeno je ukupno 87 ugovora/rješenja o zapošljavanju zaključenih sa 86 lica, od toga 81 na određeno vrijeme, pet na neodređeno vrijeme i jedno na osnovu ugovora o privremenim i povremenim poslovima", kaže se u saopštenju.

Od ukupnog broja, 43 ugovora se odnosi na produženje već postojećih ugovora na određeno vrijeme koji su zaključeni prije početka izborne kampanje. "Agencija je izvršila kontrolu svih dostavljenih zapošljavanja i kompletne dokumentacje, i utvrdila da su sprovedena u skladu sa odredbama Zakona".

Navodi se da je devet političkih subjekata otvorilo posebni žiro račun i odredilo odgovorno lice za namjensko trošenje sredstava.


IZVOR: Vebsajt RTCG, 03.11.2017.


Naslov: Redakcija