Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

ZAKON O REPROGRAMU PORESKOG POTRAŽIVANJA: Poreska dugovanja u skladu sa Zakonom mogu da se izmire u 60 rata

03.02.2017.


Crnogorski taksi prevoznici duguju Poreskoj upravi 30 miliona eura za neplaćene poreze, a dugovanja će moći da izmire u čak 60 rata.

Izmirenje duga u ratama omogućeno je nakon dogovora koji je postignut između Poreske uprave, Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj glavnog grada i taksista, a mogućnost da se na taj način izmiri dug predviđena je Zakonom o reprogramu poreskog potraživanja ("Sl. list CG", br. 83/2016).

Od ukupnog poreskog duga podgorički taksisti duguju 10,37 miliona, od čega je 5,3 miliona eura osnovni dug, dok 5,8 miliona eura otpada na kamate.

Kako bi se uspostavio red u taksi prevozu, Sekretarijat za komunalne poslove i saobraćaj glavnog grada izdavaće licence za obavljanje taksi prevoza, a pravo na njih imaće samo lica koja uredno izmiruju reprogramirane i tekuće poreske obaveze.

Kako bi se kontrolisalo ko redovno izmiruje obaveze prema državi i ko ima licencu za obavljanje taksi prevoza, Sekretarijat za komunalne poslove i saobraćaj došao je na ideju da uvede naljepnice koje će morati da posjeduju sva taksi vozila. Smatraće se da svi koji ne budu imali te naljepnice nemaju licencu za obavljanje taksi prevoza i biće isključeni iz saobraćaja.

Takođe, Komunalna policija će imati pravo da ih kazni za obavljanje nelegalnog taksi prevoza.


IZVOR: Vebsajt RTCG, 02.02.2017.


Naslov. Redakcija