Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
glavna-slika
Email Print

ZAKON O UNUTRAŠNjOJ TRGOVINI: Trgovina na veliko i na malo ne može obavljati djelatnost nedjeljom i u dane državnih i drugih praznika

31.12.2019.


Uprava za inspekcijske poslove apelovala je na sve privredne subjekte da su 1. januar i 2. januar neradni dani.

"Apelujemo na sve privredne subjekte, koji se bave trgovinom na veliko i trgovinom na malo da poštuju Zakon o unutrašnjoj trgovini ("Sl. list CG", br. 49/2008, 40/2011 - dr. zakon i 38/2019) kojim je propisano da se trgovina na veliko i na malo ne može obavljati nedjeljom i u dane državnih i drugih praznika", navodi se u saopštenju.

Stoga podsjećaju trgovce, na koje se odnosi navedeni zakon, da ne rade tokom prazničnih dana odnosno 1. i 2. januara, koji su u skladu sa odredbama ovog Zakona propisani kao neradni.

"Takođe podsjećamo subjekte nadzora da će se za nepoštovanje ove obaveze, pored novčanih kazni, primjenjivati i propisana upravna radnja koja podrazumijeva zatvaranje prodajnog objekta ili drugog prodajnog mjesta za vremenski period u kojem rad nije dozvoljen navedenim zakonom", zaključuje se u saopštenju.

Dozvoljena je i prodaja na pijacama, štandovima – tezgama, vitrinama i automatima izvan pijaca i pokretnim prodavnicama, prodavnicama, kioscima i automatima smještenim unutar zatvorenih područja autobuskih i željezničkih stanica, aerodroma i luka, štandovima i kioscima u kojima se prodaju robe za vrijeme održavanja priredbi, festivala i manifestacija, sajmova i za vrijeme javnog prikazivanja kinematografskih djela i skladištima za trgovinu na veliko.


IZVOR: Vebsajt RTCG, 29.12.2019.


Naslov: Redakcija