Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
glavna-slika
Email Print

ZAKON O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O JAVNOM REDU I MIRU: Pravno lice koje na javnom mjestu, putem oglasnih i reklamnih objekata i panoa, objavljuje neprimjerene i obmanjujuće sadržaje koji izazivaju uznemirenost i negodovanje građana, kazniće se za prekršaj kaznom od 2,5 hiljade do 15 hiljada eura

31.12.2019.


Skupština Crne Gore usvojila je Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o javnom redu i miru.

Fizičko lice koje prilikom izvođenja državne himne, u slučajevima kada je to predviđeno propisima, sjedenjem, zviždanjem, stvaranjem buke ili na drugi način ne oda joj počast kazniće se, kako se navodi, novčanom kaznom od 700 do dvije hiljade eura.

Pravno lice koje na javnom mjestu istakne ili upotrijebi zastavu, grb ili drugi simbol druge države, osim ako su istaknuti kao simboli pripadnika manjinskih naroda i drugih manjinskih nacionalnih zajednica u skladu sa posebnim zakonom ili ako je to istaknuto prilikom održavanja sportske priredbe, kazniće se od 2,5 hiljade do pet hiljada eura.

Pravno lice koje na javnom mjestu, putem oglasnih i reklamnih objekata i panoa, objavljuje neprimjerene i obmanjujuće sadržaje koji izazivaju uznemirenost i negodovanje građana, kazniće se za prekršaj kaznom od 2,5 hiljade do 15 hiljada eura.

Pod neprimjerenim i obmanjujućim sadržajima koji izazivaju uznemirenost i negodovanje građana smatraju se propagiranje narušavanja teritorijalnog integriteta Crne Gore ili zastupanje fašističkih, šovinističkih ili nacističkih ideja i ideologija.

Preduzetnik koji učini ovaj prekršaj kazniće se od 500 do pet hiljada eura.

Odgovorno lice u pravnom licu za ovaj prekršaj kazniće se od 300 do dvije hiljade eura.

Za fizička lica kazna je od 300 do 1,5 hiljada eura ili zatvor do 60 dana.


IZVOR: Vebsajt RTCG, 24.12.2019.


Naslov: Redakcija