Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

PU: Pojačane kontrole poreskih obveznika tokom praznika


Inspektori Poreske uprave (PU) će tokom predstojećih novogodišnjih i božićnih praznika intenzivnije provjeravati regularnosti poslovanja poreskih obveznika, sa posebnim fokusom na ugostiteljske objekte u kojima se organizuju događaji zabavnog karaktera.

"Posebna pažnja biće usmjerena na kontrolu evidentiranja prometa preko fiskalnih registar kasa, uplate dnevnih pazara, prijavljivanja zaposlenih, prometa akciznih proizvoda, obračuna i uplate takse za upotrebu duvanskih proizvoda i na upotrebu elektroakustičnih i akustičnih uređaja", navodi se u saopštenju PU.

Fokus aktivnosti inspektora će, osim toga, biti na kontroli obračunatog poreza po osnovu ugovora o honoraru između organizatora programa i izvođača.

"Poštujući osnovne principe u radu PU, odnosno neselektivnost i nultu stopu tolerancije na sivu ekonomiju, te aktivnosti PU predstavljaju nastavak realizacije mjera na suzbijanju sive ekonomije i smanjenju poreskog jaza, s ciljem zaštite budžetskih prihoda i jačanja fiskalne displine u Crnoj Gori", rekli su iz PU.

Izvor: Vebsajt CdM, 30.12.2015.