Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

IPARD-LIKE 2: Za novi projekat bespovratne podrške, za jačanje prerađivačkih kapaciteta, opredijeljeno je pet miliona eura


 

Za novi projekat bespovratne podrške, kroz IPARD-like 2 poziv, opredijeljeno je pet miliona eura i biće korišćeni za jačanje prerađivačkih kapaciteta.

"Crna Gora u 2016. godini pravi zaokret ka prerađivačkom sektoru. Mi smo do sada, što kroz projekat MIDAS što kroz IPARD-like 1 dominantno potencirali primarnu poljoprivrednu proizvodnju. Postigli smo značajne efekte. Između ostalog, količine koje se sada proizvode u Crnoj Gori su sada osjetno veće nego prije nekoliko godina", rekao je Ivanović.

Ministar napominje da je sada momenat kad treba krenuti ozbiljnije u prerađivački sektor.

"Ima poljoprivrednih proizvođača koji su, u međuvremenu, povećali svoje površine, koji su se udružili i koji će se sada truditi da razviju prerađivačke kapacitete. Vjerujem da će biti i onih koji će se vezivati samo za preradu i tu će biti prostora za više radnih mjesta", zaključio je Ivanović.

Izvor: Vebsajt CdM, 30.12.2015.