Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
glavna-slika
Email Print

NAKNADNI KONKURS ZA UPIS U SREDNJE ŠKOLE BIĆE RASPISAN U PONEDJELJAK, 31. JULA

31.07.2017.


Naknadni konkurs za upis u srednje škole biće raspisan u ponedjeljak, 31. jula, kazali su iz Ministarstva prosvjete i napomenuli da u svim opštinama u Crnoj Gori ima dovoljno mjesta.

Ministarstvo prosvjete je, dodaju, obezbijedilo i mjesečne stipendije od 70 eura za svršene osnovce koji odluče da upišu neko od stručnih deficitarnih zanimanja i pritom ispunjavaju uslove stipendiranja. Prvi konkurs je bio raspisan u maju.

"Ministarstvo će, usljed značajnog interesovanja, i u avgustu raspisati naknadni konkurs za 43 stipendije za deficitarna zanimanja, i to: kuvare u Baru, kuvare i konobare u Budvi, montere telekomunikacionih sistema u Bijelom Polju, i vodoinstalatere i keramičare u Podgorici. Stipendije koje su predviđene za naknadni konkurs su kako slijedi: Bar – kuvar deset stipendija; Bijelo Polje – monter telekomunikacionih sistema – deset stipendija; Budva - konobar deset stipendija i kuvar deset stipendija. Biće ponuđene još tri stipendije kao dopuna do kvote koja nije ispunjena u prethodnom konkursu i to: Podgorica - vodoinstalater dvije i keramičar jedna stipendija," navode u saopštenju.


IZVOR: Vebsajt Vijesti, 28.07.2017.


Naslov: Redakcija