Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

SMOTRA BESJEDNIŠTVA 9. APRILA 2021. GODINE

31.03.2021.


Studenti Univerziteta Crne Gore imaće priliku da pokažu svoje govorničke sposobnosti na Smotri besjedništva koja će se održati na Pravnom fakultetu Univerziteta Crne Gore 9. aprila u 18 sati.

Pravo učešća imaju svi studenti, a tri najbolja govornika će dobiti novčane nagrade.

Za prvo mjesto nagrada je 200 eura, drugo 150 eura I treće mjesto 100 eura. Posebna nagrada publike koja će glasati anonimno za svoje favorite, iznosiće 50 eura.

"Tema besjede je slobodna, uz ograničenje da neće biti prihvaćene besjede koje pozivaju na bilo koju vrstu rasne, nacionalne ili vjerske netrpeljivosti, ili sadrže govor mržnje u bilo kom obliku. Sve besjede će prethodno biti pregledane od strane organizacionog tima takmičenja", navodi se u saopštenju.

Članovi strućnog žirijai koji će odlučivati o pobjednicima su predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić, advokat Zdravko Begović, redovni profesor na UCG Snežana Miladinović, istaknuti retoričar Ivan Radević I glumica i saradnica u nastavi na FDU UCG Katarina Krek.

Besjedu i prijavu je potrebno poslati mailom do 8. aprila u 12 sati.

Smotru organizuje Studentsko vijeće Pravnog fakulteta u saradnji sa Studentskim parlamentom UCG i Advokatskom komorom Crne Gore, a njom se, i ove godine, tradicionalno obiježava nedjelja studenata.

Prijaviti se na sljedeći način:

  1. Poslati mejl sa naslovom PRIJAVA ZA SMOTRU BESJEDNIŠTVA na retorickiklubsvpf@gmail.com;
  2. U mejlu obavezno napisati ime i prezime takmičara, fakultet, kao i godinu studija, i naznačiti autora besjede;
  3. U prilogu mejla dostaviti besjedu u Word ili PDF formatu;
  4. Dostaviti jednu fotografiju takmičara;
  5. Dostaviti potvrdu o studiranju.

Autori besjede mogu biti i sami takmičari, a dužina izlaganja ne bi trebalo da prelazi šest minuta. Takođe, broj takmičara je ograničen!


IZVOR: Vebsajt RTCG, 26.03.2021.