Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
glavna-slika
Email Print

SARADNJA VRHOVNOG SUDA I UDRUŽENJA RODITELJI

31.01.2018.


Predsjednica Vrhovnog suda Crne Gore Vesna Medenica i izvršna direktorka "Udruženje roditelji" Kristina Mihailović potpisali su danas Memorandum o saradnji Vrhovnog suda i ove nevladine organizacije.

"Svrha Memoranduma o saradnji je predstavljanje osnova na kojima će Vrhovni sud Crne Gore i Udruženje Roditelji, kao potpisnici Memoranduma, razmjenjivati informacije i zajednički sarađivati na implementaciji projekata i aktivnosti u oblasti unaprjeđenja prava jednoroditeljskih porodica u Crnoj Gori", istakli su iz Vrhovnog suda.

Saradnja je predviđena i kroz izradu Pravnog i psihološkog vodiča za roditelje u razvodu i nakon razvoda, u pravnoj pomoći za rješavanje otvorenih pitanja jednoroditeljskih porodica kao što je prelazak granice i izdavanje dokumenata.

"Cilj Memoranduma je obezbjeđenje najboljeg interesa djece i podrške za unaprjeđenje prava roditelja u Crnoj Gori i jačanje saradnje sudstva sa civilnim sektorom", saopšteno je iz Vrhovnog suda.


IZVOR: Vebsajt RTCG, 29.01.2018.


Naslov: Redakcija