Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
glavna-slika
Email Print

ZAKON O DRŽAVNIM I DRUGIM PRAZNICIMA: Neradni dani povodom Nove godine 1. i 2. januar 2020. godine

30.12.2019.


Povodom predstojećeg praznika Nove godine i vjerskog praznika Božića za zaposlene pravoslavne vjeroispovjesti, Ministarstvo rada i socijalnog staranja, daje saopštenje za javnost:

1. Na osnovu Zakona o državnim i drugim praznicima ("Sl. list RCG", br. 27/2007 i "Sl. list CG", br. 36/2013), Nova godina praznuje se u srijedu 1. januara i četvrtak 2. januara.

2. Na osnovu Zakona o svetkovanju vjerskih praznika ("Sl. list RCG", br. 56/93 i 27/94 - dr. zakon), vjernici pravoslavne vjeroispovjesti imaju pravo na plaćeno odsustvo, radi svetkovanja vjerskog praznika za Badnji dan i Božić (dva dana) i to: ponedjeljak 6. januara (Badnji dan), utorak 7. januara (prvi dan Božića) i srijeda 8. januara (drugi dan Božića).

Državni organi, organi lokalne samouprave, javne ustanove, javna preduzeća i drugi subjekti koji obavljaju djelatnosti od javnog interesa dužni su da u praznične dane obezbijede vršenje poslova čijim bi prekidom mogle nastupiti štetne posledice po građane ili državu.


IZVOR: Vebsajt Ministarstvo rada i socijalnog staranja, 26.12.2019.


Naslov: Redakcija