Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

JP MORSKO DOBRO: Od 31. decembra 2015. godine tenderi za zakup kupališta i lokacija za postavljanje privremenih objekata u zoni morskog dobra


Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom najavilo je raspisivanje tendera za ustupanje Planom predviđenih kupališta i lokacija za postavljanje privremenih objekata u zoni morskog dobra.

Kako navode u saopštenju, time nastoje da obezbijede blagovremenu pripremu turističke sezone i poštovanje dinamike koju je utvrdilo Ministarstvo održivog razvoja i turizma, koje je krajem godine usvojilo Plan objekata privremenog karaktera u zoni morskog dobra za period 2016.-2018. godine.

Prvi tender za zakup kupališta na području opštine Budva biće objavljen u četvrtak, 31. decembra 2015. godine nakon čega će svakodnevno, počevši od 4. januara 2016. godine, biti objavljivani tenderi za zakup kupališta i u drugim primorskim opštinama, dok će javni pozivi za ustupanje lokacija za privremene objekte biti objavljeni krajem januara 2016. godine kako bi se sredinom februara sproveli licitacioni postupci.

"Tenderi za zakup kupališta pripremljeni su u skladu sa važećim dosadašnjim cjenovnikom početnih naknada i neće se bitno razlikovati od prošlogodišnjih postupaka, a zbog neradnih dana usled praznika, trajanje tendera biće 30 dana", istakli su iz Javnog preduzeća Morsko dobro.

Dodaju da su od Ministarstva održivog razvoja i turizma inicirali donošenje novog Pravilnika o uslovima koje moraju ispuniti uređena i izgrađena kupališta u cilju podizanja standarda u organizaciji kupališta, prvenstveno većeg stepena čistoće i uređenosti kupališta tokom sezone i u vansezonskom periodu.

Takođe, u cilju podizanja odgovornosti zakupaca, pripremili su posebna pravila kojim se utvrđuje kontrola organizacije kupališta i rada privremenih objekata, te precizni uslovi za aktiviranje činidbenih garancija za slučajeve nepoštovanja ugovorenih obaveza.

Izvor: Vebsajt CdM, 29.12.2015.