Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

PRIMJENA MEĐUDRŽAVNOG SPORAZUMA O JEFTINIJEM ROMINGU, ČIJI SU POTPISNICI ČETIRI DRŽAVE REGIONA, POČEĆE 30. JUNA 2015. GODINE


Primjena međudržavnog sporazuma o jeftinijem romingu, čiji su potpisnici četiri države regiona, počeće 30. juna 2015. godine i u Crnoj Gori i pored odluke Upravnog suda o ukidanju tog Sporazuma, potvrdio je direktor Agencije za elektronske komunikacije Crne Gore, Zoran Sekulić.

Taj sporazum o postepenom snižavanju cijena rominga u naredne tri godine potpisale su 2014. godine Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina (BiH) i Makedonija, jer su prema obrazloženju, cijene rominga u regionu višestruko veće od onih koje su na snazi u EU.

Crnogorski operateri, Telekom i Telenor žalili su se Upravnom sudu, smatrajući da sporazum o snižavanju cijena rominga obavezujući samo za zemlje EU, koje su se na takvu praksu obavezale odgovarajućom direktivom.

Operateri su žalbom ukazali i na činjenicu da međudržavni ugovor sa zemljama regiona nije ratifikovan u crnogorskoj skupštini.

Upravni sud uvažio je te žalbe, ali je Agencija za telekomunikacije 29. juna 2015. godine donijela novu uredbu, usklađenu sa sporazumom, pa odluka tog suda, kako je objašnjeno, ne odlaže primjenu sporazuma.

Izvor: Vebsajt RTCG, 29.06.2015.