Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

JAČANJE SARADNJE MUP-A I UNDP-A U OBLASTI REFORME JAVNE UPRAVE


Ministar unutrašnjih poslova, Raško Konjević i rezidentna predstavnica Razvojnog programa Ujedinjenih nacija UNDP u Crnoj Gori, Fiona MekKluni, dogovorili su dalju saradnju na planu realizacije prioriteta iz nadležnosti Ministarstva unutrašnjih poslova MUP, a kao posebnu oblast istakli su reformu javne uprave.

Ministar je obavijestio saogovornicu o aktivnostima koji se sprovode u okviru pregovaračkih poglavlja 23 i 24 – ključnih na polju učlanjenja zemlje u evropske i evroatlanske integracione okvire.

"U tom smislu, ponovio je otvorenost MUP-a da i dalje sarađuje na reformi crnogorske policije, jačanju državne uprave, kao i na projektima koji se sprovode u cilju ostvarivanja mjerljivih rezultata u širokoj oblasti upravljanja migracijama, ali i na konkretnim aktivnostima poput kampanje "Poštuj život – vrati oružje" i projekta upravljanja i uništavanja malog i lakog naoružanja SALW, na kojem se već duži niz godina ostvaruje kvalitetna saradnja", saopšteno je iz MUP-a.

Novoimenovana rezidentna predstavnica UNDP-a, Fiona MekKluni, je iskazala uvjerenje kako će uspješna saradnja sa crnogorskim institucijama biti i dalje ostvarivana.

Ona smatra da će prioriteti Ministarstva unutrašnjih poslova naći mjesta u novom petogodišnjem programskom planu, koji Kancelarija UNDP-a priprema kako bi precizno postavila osnove za dalje funkcionisanje u Crnoj Gori.

Kao posebno interesantno polje za dinamiziranje odnosa između MUP-a i UNDP-a, sagovornici su prepoznali oblast reforme javne uprave, koja predstavlja izrazito važan segment sveukupne društvene pripreme za članstvo u Evropskoj uniji.

"U tom kontekstu, razgovarano je i o međuzavisnosti efikasne reforme javne uprave na državnom i lokalnom nivou, kao ključnom uslovu razvoja preduzetništva, te neophodnosti snaženja efikasnosti lokalnih samouprava", zaključeno je u saopštenju.

Izvor: Vebsajt CdM, 29.06.2015.