Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

ZA PREKOGRANIČNE PROJEKTE SA SRBIJOM PREKO DVA MLIONA EURA BESPOVRATNIH SREDSTAVA: Poziv za predaju projekata otvoren do 18. avgusta 2015. godine


U organizaciji Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija (MVPEI) Crne Gore i Kancelarije za evropske integracije Vlade Srbije na Žabljaku je 29. juna 2015. godine predstavljen treći poziv za dostavljanje projekata u okviru programa prekogranične saradnje Srbije i Crne Gore koji će se finansirati iz predpristupnih fondova Evropske unije.

Za ovaj program Delegacija Evropske unije odobrila je 2.160.000 eura bespovratnih sredstava.

Programom prekogranične saradnje Srbija - Crna Gora obuhvaćeno je 14 sjevernih opština: Pljevlja, Bijelo Polje, Rožaje, Plav, Berane, Petnjica, Gusinje, Andrijevica, Kolašin, Mojkovac, Žabljak, Plužine, Šavnik, Nikšić i pridružene opštine Podgorica, Danilovgrad i Cetinje, a na prostoru Srbije, Raški i Zlatiborski okrug i pridruženi Moravički okrug.

Pravo učešća na konkursu imaju sve neprofitne organizacije iz pomenutih opština, kao što su lokalne samouprave i njihove institucije, organizacije za podršku biznisu, turističke i kulturne organizacije, obrazovne institucije, nevladine organizacije i slično.

Cilj projekta je jačanje ekonomskih veza kroz zajedničke aktivnosti u cilju unapređenja poslovne i društvene infrastrukture, povećanje produktivnosti i konkurentnosti privrednih, ruralnih, kulturnih i prirodnih resursa oblasti obuhvaćenih programom kao i razmjena ljudi i ideja u cilju produbljivanja saradnje prekograničnih oblasti.

Poziv za predaju projekata otvoren je do 18. avgusta 2015. godine.

Izvor: Vebsajt RTCG, 29.06.2015.