Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
glavna-slika
Email Print

NACRT ZAKONA O SPORTU: U nacrt zakona unijete sve prihvatljive primjedbe

30.03.2018.


U novi Zakon o sportu unijete su sve prihvatljive primjedbe, a takođe su podnijete prijave protiv sportskih saveza za koje je utvrđeno da nijesu radili kako treba, saopštio je resorni ministar Nikola Janović.

"Sve prihvatljive primjedbe smo stavili u Zakon i tako smo pokazali otvorenost. Cilj je da napravimo najbolji zakonski tekst, koji bi svima bio prihvatljiv", naglasio je Janović.

On je poručio da je stari Zakon o sportu ("Sl. list CG", br. 36/2011 i 36/2013) u mnogim oblastima bio neuređen, te da se i danas Ministarstvo bavi problemima iz tog perioda.

Ministar sporta je objasnio da novi Zakon ne predviđa amaterske i profesionalne klubove, jer se samo jedan klub u državi vodio kao profesionalan.

"Sada postoje samo klubovi, a sportista potpisuje profesionalni ili amaterski ugovor", istakao je Janović. Ministar je naglasio da se Zakon može dopunama prilagoditi evropskim propisima, koji predviđaju podjelu na profesionalne i amaterske klubove ako bude potrebe.

Kako je ukazao, od osnivanja njegovog resora upućeno je 16 inicijativa prema Upravi za inspekcijske poslove.

"Sve što utvrdimo kao nepravilnost šaljemo Inspekciji, koja provjerava navode. Biciklistički savez je već ugašen, a još šest je pred gašenjem, ali su oni podnijeli žalbe", rekao je Janović.

On je poručio da je Ministarstvo podnijelo prijave protiv tridesetak fiktivnih klubova, koji su morali da vrate novac u budžet.

Janović se osvrnuo i na pitanje nacionalnih naknada, istakavši da je obaveza da se revidiraju sve koje nijesu u skladu s rezultatima propisanim novim Zakonom o sportu.


IZVOR: Vebsajt RTCG, 29.03.2018


Naslov: Redakcija