Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
glavna-slika
Email Print

ZAKON O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O ADVOKATURI: Predviđeno da će advokati iz država članica Evropske unije moći da obavljaju tu djelatnost u Crnoj Gori

30.03.2017.


Poslanici crnogorskog parlamenta usvojili su 28. marta 2017. godine Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o advokaturi, kojim je predviđeno da će advokati iz država članica Evropske unije (EU) moći da obavljaju tu djelatnost u Crnoj Gori.

Zakonske odredbe primjenjivaće se od dana pristupanja Crne Gore EU.

Zakonom se definišu uslovi pod kojima advokat iz države članice EU ima pravo da se bavi advokaturom u Crnoj Gori, način upisa u imenik stranih advokata, polaganje pravosudnog i advokatskog ispita na službenom jeziku u Crnoj Gori.

Pravo upisa u imenik stranih advokata, radi obavljanja advokatske djelatnosti u Cmoj Gori ima advokat iz države članice EU koji je upisan u registar za obavljanje advokatske djelatnosti u matičnoj državi, a koji je državljanin države članice EU i osiguran je od profesionalne odgovornosti.

"Dokumenti kojima se dokazuju ove činjenice uzeće se u obzir ako nije proteklo tri mjeseca od dana njihovog izdavanja i moraju biti dostavljeni u ovjerenom prevodu na crnogorski jezik", kaže se u zakonskom obrazloženju. 


IZVOR: Vebsajt RTCG, 28.03.2017.


Izvod iz vijesti, Naslov: Redakcija