Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

ODRŽANA PREZENTACIJA NA TEMU ISPUNJAVANJA OBAVEZA IZ ZAKONA O SPRJEČAVANJU KORUPCIJE, O FINANSIRANJU POLITIČKIH SUBJEKATA I IZBORNIH KAMPANJA I O LOBIRANJU


Predstavnici državne Agencije za sprječavanje korupcije održali su u Herceg Novom prezentaciju za predstavnike lokalne samouprave, na temu ispunjavanja obaveza iz Zakona o sprječavanju korupcije ("Sl. list CG", br. 53/2014), Zakona o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja ("Sl. list CG", br. 52/2014 i 76/2015 - odluka US), kao i Zakona o lobiranju ("Sl. list CG", br. 52/2014).

Cilj sastanka bio je otklanjanje nedoumica, kao i informisanje u cilju ispunjavanja obaveza iz zakona, a koje se odnose na sprječavanje sukoba interesa u vršenju javnih funkcija, ograničenja u vršenju javnih funkcija, poklone, sponzorstva i donacije i izvještaje o prihodima i imovini javnih funkcionera.

Iz Agencije su pojasnili kako na elektronski način podnijeti izvještaj o imovini i prihodima, izvještaj o poklonima, sponzorstvima i donacijama, a predstavljene su i obaveze lobiranih lica i organa vlasti u skladu sa Zakonom o lobiranju.

Agencija za sprječavanje korupcije je počela sa radom 1. januara 2016. godine i nadležna je za sprovođenje Zakona o sprječavanje korupcije, Zakona o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja.

Izvor: Vebsajt Vijesti, 29.03.2016.