Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
glavna-slika
Email Print

ZAKONI O DRŽAVNIM I DRUGIM PRAZNICIMA I O SVETKOVANJU VJERSKIH PRAZNIKA: Neradni dani povodom novogodišnjih i božićnih praznika 1 ,2, 6, 7. i 8. januar 2018. godine

29.12.2017.


Povodom predstojećeg praznika – Nove godine i vjerskog praznika Božića za zaposlene pravoslavne vjeroispovjesti, Ministarstvo rada i socijalnog staranja, daje saopštenje za javnost

Na osnovu Zakona o državnim i drugim praznicima ("Sl. list RCG", br. 27/2007 i "Sl. list CG", br. 36/2013), Nova godina praznuje se u ponedjeljak 1. i utorak 2. januara.

Na osnovu Zakona o svetkovanju vjerskih praznika ("Sl. list RCG", br. 56/93 i 27/94 - dr. zakon), vjernici pravoslavne vjeroispovjesti imaju pravo na plaćeno odsustvo, radi svetkovanja vjerskog praznika za Badnji dan i Božić (dva dana) i to: 6., 7. i 8. januara.

Neradni dani za Božićne praznike su: subota 6. januar- Badnji dan, nedelja 7. i ponedjeljak 8. januar – Božić.

Državni organi, organi lokalne samouprave, javne ustanove, javna preduzeća i drugi subjekti koji obavljaju djelatnosti od javnog interesa dužni su da u praznične dane obezbijede vršenje poslova čijim bi prekidom mogle nastupiti štetne posledice po građane ili državu. 


IZVOR: Vebsajt Ministarstva rada i socijalnog staranja, 20.12.2017.


Naslov: Redakcija