Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
glavna-slika
Email Print

POČEO POJAČAN NADZOR U ZIMSKOJ TURISTIČKOJ SEZONI: Pored turističkih inspektora, biće angažovani tržišni, zdravstveno-sanitarni, inspektori rada, inspektori zaštite prostora, kao i drugi inspektori u okviru svojih nadležnosti

29.12.2016.


Uprava za inspekcijske poslove 28.decembra 2016. godine počeo je sa pojačanim nadzorom u zimskoj turističkoj sezoni 2016/2017. godine u cilju zaštite korisnika turističkih usluga i unapređenja cjelokupne turističke usluge.

Prioritet nadzora biće skijališta i privatni smještaj u zimskim turističkim centrima, kao i promet robe, kako sa aspekta redukcije sive ekonomije, tako i sa aspekta zaštite života i zdravlja ljudi, te zaštite ekonomskih interesa potrošača.

Nadalje, predmet kontrole biće zapošljavanje i poštovanje propisanih prava zapošljenih u svim djelatnostima koje se intenziviraju u zimskom periodu. U tom smislu, pored turističkih inspektora, biće angažovani tržišni, zdravstveno-sanitarni, inspektori rada, inspektori zaštite prostora, kao i drugi inspektori u okviru svojih nadležnosti.

U cilju produktivnije i kvalitetnije kontrole zimskih turističkih objekata, organizovaće se i zajedničke mobilne ekipe inspektora u zavisnosti od problema na terenu i vrste djelatnosti koja je predmet nadzora.

Poseban akcenat biće na postupanje po žalbama gostiju koji iste mogu prijaviti preko Call centra Uprave 080 555 555, ali i direktno inspektoru koji se u datom trenutku nalazi na terenu.

Turistima i građanima će biti dostupni flajeri sa kontakt podacima dežurnog inspektora, kojeg mogu kontaktirati ukoliko naiđu na probleme prilikom korišćenja turističkih usluga.


IZVOR: Vebsajt Uprave za inspekcijske poslove, 27.12.2016.


Naslov: Redakcija