Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
glavna-slika
Email Print

PREDLOG ZAKONA O IZMJENAMA ZAKONA O DRŽAVNIM PRAZNICIMA: Vlada povukla Predlog zakona iz skupštinske procedure

29.12.2016.


Crnogorska Vlada povukla je iz skupštinske procedure Predlog zakona o izmjenama Zakona o državnim praznicima, kojima je predviđeno da 13. novembar, dan rođenja Petra Drugog Petrovića Njegoša, bude državni praznik.

O tome je predsjednik Vlade, Duško Marković, obavijestio predsjednika Parlamenta, Ivana Brajovića.

Predlog zakona podržali su prošle sedmice članovi Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu.

Petar Drugi Petrović Njegoš bio je na prijestolu Crne Gore u vrijeme plemenske podijeljenosti, siromaštva, nerazvijenih državnih instituta. Svojim reformatorskim i vizionarskim duhom, uspio je, kako se navodi u Predlogu zakona, da svoj narod izvede iz mraka Srednjeg vijeka i uspostavi temelje moderne crnogorske države.

"Njegov književni opus je i nakon skoro dva vijeka podjednako aktuelan i to ne samo u Crnoj Gori, već i među evropskim i drugim narodima u svijetu, jednako doživljen, intrigantan i, poput rijetkih velikana književnosti, nikada do kraja pročitan i uvijek izazovan za nova čitanja, za nove generacije, za sva vremena", kaže se u obrazloženju povučenog zakona.


IZVOR: Vebsajt Vijesti, 28.12.2016.


Izvod iz vijesti, Naslov: Redakcija