Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

PRAVILNIK O IDENTIFIKACIONIM ISPRAVAMA ZA POMORCE: Početkom 2021. godine identifikacije za pomorce

29.09.2020.


Početkom naredne godine naši pomorci dobiće identifikacione isprave, koje imaju visok stepen zaštite, poput novih ličnih karata. Tada će biti izrađen i registar koji sadržati sve podatke o aktivnim pomorcima, najavio je generalni direktor Direktorata za pomorski saobraćaj i unutrašnju plovidbu Vladan Radonjić.

Ministarstvo saobraćaja i pomorstva skoro je završilo Pravilnik o identifikacionim ispravama za naše pomorce ističe generalni direktor Direktorata za pomorski saobraćaj i unutrašnju plovidbu Vladan Radonjić.

Nakon završetka tog projekta biće oformljen i precizan registar o svim crnogorskim pomorcima.

Ministarstvo saobraćaja i pomorstva je od početka pandemije COVID 19 uz podršku Međunarodne pomorske organizacije i naše diplomatsko- konzularne mreže uspjelo da se uključi u takozvane zelene koridore koji služe za nesmetan transfer naših pomoraca.

Vladan Radonjić ističe da su zaposleni u Direktoratu na čijem je čelu zbog specifičnosti situacije uslovljene pandemijom na raspolaganju našim pomorcima non stop.


IZVOR: Vebsajt RTCG, 26.09.2020.


Naslov: Redakcija