Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

POČINJE REALIZACIJA EKSPERTSKE MISIJE IZ OBLASTI NUKLEARNE BEZBJEDNOSTI


U ponedjeljak 29. avgusta 2016. godine sa početkom u 9.30 časova, u prostorijama Ministarstva održivog razvoja i turizma (IV Proleterske brigade 19, multimedijalna sala na prizemlju), počeće realizacija ekspertske misije u saradnji Odjeljenja za nuklearnu sigurnost i bezbjednost Međunarodne agencije za atomsku energiju i Ministarstva održivog razvoja i turizma.

U uvodnom dijelu, koji će biti otvoren za medije, prisutnima će se obratiti:

- Ivana Vojinović, generalna direktorica Direktorata za životnu sredinu i
- Madalina Man, oficir za nuklearnu bezbjednost Odjeljenja za nuklearnu bezbjednost Međunarodne agencije za atomsku energiju.

Cilj misije, koja će se održati u periodu od 29. avgusta do 1. septembra jeste revizija postojećeg i izrada novog Integrisanog plana podrške za oblast nuklearne bezbjednosti (INSSP), kao i Akcionog plana za njegovo sprovođenje. Poseban akcenat misije je zakonodavna/regulativna infrastruktura iz oblasti nuklearne bezbjednosti, prevencija (uključujući sistem prijetnji i bezbjednost radioaktivnih izvora), detekcija i održivost.

Izvor: Vebsajt Ministarstvo održivog razvoja i turizma, 25.08.2016.