Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

KONSULTATIVNI SASTANAK CENTRA ZA ODRŽIVI RAZVOJ 29. JULA 2016. GODNE


 U petak, 29. jula 2016. godne, u Ministarstvu održivog razvoja i turizma, održaće se Konsultativni sastanak Centra za održivi razvoj, programa koji zajedno sprovode UNDP i Vlada Crne gore po modelu "bliskog partnersta", kojim predsjedava ministar Branimir Gvozdenović.

Pitanje koje će se razmatrati na sastanku odnosi se na presjek stanja tekućih i budućih projekata u okviru Centra za održivi razvoj (projektne oblasti: klimatske promjene, životna sredina i bezbjednost, održiva energija, održivi turizam, upravljanje resursima i ekosistemima), sa posebnim osvrtom na trenutno stanje u odnosu na planiranu dinamiku projekta, realizaciju u odnosu na zaključke posljednjeg sastanka Upravnog odbora, postojeće probleme i prijedloge za njihovo rješavanje, kao i plan sljedećih aktivnosti.

Centar za održivi razvoj je otpočeo sa radom 1. januara 2014. godine, kao Program koji zajednički sprovode Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori i Vlada Crne Gore, a koji nadzire Upravni odbor, koga pored ministra održivog razvoja čine i ministar vanjskih poslova i evropskih integracija, ekonomije i nauke, savjetnik predsjednika Vlade za spoljnu politiku, ambasadori, kao i stalni predstavnik UNDP-a u Crnoj Gori.

Izvor: Vebsajt Ministarstvo održivog razvoja i turizma, 28.07.2016.