Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

PILOT PROGRAM ZA MODERNIZACIJU INDUSTRIJE: 100.000 eura pomoći za jačanje konkurentnosti privrednih subjekata, unaprjeđenje poslovanja, produktivnosti i profitabilnosti kroz investicije u opremu


Preduzeća iz oblasti prerađivačke industrije moći će da unaprijede svoje poslovanje zahvaljujući Pilot Programu podrške za modernizaciju industrije, koji će omogućiti finansiranje troškova nabavke opreme pod povoljnim uslovima.

Sredstva namijenjena za realizaciju Pilot programa u 2016. godini iznose 100.000 eura, a biće raspoloživa od datuma objavljivanja Javnog poziva do utroška raspoloživih sredstava.

Pilot program podrške za modernizaciju industrije, koji je pripremilo Ministarstvo ekonomije u saradnji sa Investiciono-razvojnim fondom (IRF), nedavno je usvojen na sjednici Vlade, a objavljivanje javnog poziva očekuje se uskoro.

Cilj Pilot Programa je jačanje konkurentnosti privrednih subjekata, unaprjeđenje poslovanja, produktivnosti i profitabilnosti kroz investicije u opremu. Ujedno, ovaj Program ima za cilj i unaprjeđenje tehnoloških procesa, proizvoda i usluga, povećanje obima i vrijednosti prometa i smanjenje troškova finansiranja proizvodne opreme kroz subvencionisanje dijela troškova nabavke.

Izvor: Vebsajt Ministarstvo ekonomije, 28.06.2016.