Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

MINISTARSTVO NAUKE: Produžen rok za dostavljanje prijava projekata u okviru EUREKA programa do 17. juna 2015. godine


Ministarstvo nauke je produžilo rok za dostavljanje prijava projekata u okviru Konkursa za sufinansiranje naučnoistraživačke djelatnosti u 2015. godini (tačka 2. Učešće u EUREKA programu).

Novi rok za prijavu projekata je 17. jun 2015. godine.

Sve neophodne informacije o načinu apliciranja možete naći u Konkursu:

http://www.mna.gov.me/ministarstvo/146853/Konkurs-za-sufinansiranje-naucnoistrazivacke-djelatnosti-u-2015-godini-u-vrijednosti-od-250-000-eura.html (ONLINE)

Izvor: Vebsajt Ministarstva nauke, 28.05.2015.

SKUPŠTINA CG: Održane 45. śednica Odbora za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje, 121. śednica zakonodavnog odbora i 93. śednica Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje

45. śednica Odbora za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje

Na śednici Odbora za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje, održanoj 28. maja 2015. godine, razmotren je realizacija Zaključaka koje je Skupština Crne Gore usvojila na sjednici 27. decembra 2014. godine, a koji se odnose na stanje životne sredine u Pljevljima.

Śednici su prisustvovali predstavnici Ministarstva zdravlja, Ministarstva održivog razvoja i turizma, Uprave za inspekcijske poslove i Instituta za javno zdravlje, koji su obrazložili izvještaje i informacije dostavljene Odboru o aktivnostima koje su preduzeli navedeni organi u realizaciji Zaključaka. Śednici je, po pozivu, prisustvovao i predśednik Opštine Pljevlja Mirko Đačić koji je predstavio napore lokalne samouprave na saniranju posledica lošeg stanja u oblasti životne sredine u Pljevljima.

Nakon rasprave na śednici Odbora, tokom koje su ispoljena različita mišljenja o stepenu realizacije Zaključaka, konstatovano je da nadležni organi izvršavaju svoja zaduženja i obaveze, o čemu redovno izvještavaju matični odbor. Odbor je ocijenio da je usvajanje Zaključaka u Skupštini Crne Gore imalo za posledicu aktivniji odnos nadležnih organa prema problemima koji u opštini Pljevlja egzistiraju dugi niz godina. Konstatovano je da će Odbor kontinuirano, u skladu sa svojim nadležostima i Planom rada za 2015. godinu, pratiti realizaciju Zaključaka.

Zakonodavni odbor održao 121. śednicu

Zakonodavni odbor je na 121. śednici, održanoj 28. maja 2015. godine, razmotrio i pozitivno se izjasnio o: Predlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakonika o krivičnom postupku; Predlogu zakona o arbitraži; Predlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o parničnom postupku; Predlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o stočarstvu; Predlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o boravišnoj taksi; Predlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o ograničavanju upotrebe duvanskih proizvoda; Prijedlogu zakona o zaštiti potrošača- korisnika finansijskih usluga, koji je podnio poslanik Andrija Popović; Predlogu zakona o izmjenama Opšteg zakona o obrazovanju i vaspitanju, koji su podnijeli poslanici: doc. dr Branka Bošnjak, Milutin Đukanović, Vladislav Bojović, Janko Vučinić i prof. dr Jelisava Kalezić i Predlogu zakona o dopuni Zakona o osnovnom obrazovanju i vaspitanju, koji su podnijeli poslanici: Milutin Đukanović, doc. dr Branka Bošnjak, Janko Vučinić i Vladislav Bojović.

Takođe, Odbor je imao raspravu i o Predlogu zakona o dopunama Zakona o radu, koji su podnijeli poslanici: doc. dr Branka Bošnjak, Milutin Đukanović, Vladislav Bojović, Janko Vučinić i prof. dr Jelisava Kalezić, dok je izjašnjavanje o istom odložio za neku od narednih śednica.

93. śednica Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje

Na sednici održanoj 28. maja 2015. godine, Odbor je razmotrio tri predloga zakona i Izvještaj sa kontrolnog saslušanja, održanog povodom aktuelne situacije u nikšićkoj željezari "Toščelik"

Odbor je odlučio da podrži Predlog zakona o dopuni Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju koji je podnijela poslanica doc.dr Branka Bošnjak i predložio Skupštini Crne Gore da ga usvoji.

Odbor je podržao Predlog zakona o dopunama Zakona o socijalnoj i dječjoj zaštiti, koji je podnio poslanik Aleksandar Damjanović i predložio Skupštini Crne Gore da ga usvoji.

Odbor nije podržao Predlog zakona o dopunama Zakona o radu, koji su podnijeli poslanici doc.dr Branka Bošnjak, Milutin Đukanović, Vladislav Bojović, JankoVučinić i prof. dr Jelisava Kalezić i predložio Skupštini Crne Gore da ga ne usvoji.

Članovi odbora su usvojili Izvještaj sa kontrolnog saslušanja, održanog povodom aktuelne situacije u nikšićkoj željezari "Toščelik".

Izvor: Press služba Skupštine Crne Gore, 28.05.2015.