Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

SKUPŠTINA CG: Odložena primjena Zakona o strancima do 1. novembra 2015. godine


Skupština Crne Gore usvojila je 28. maja 2015. godine predložene izmjene Zakona o strancima, kojim se primjena njegova dva člana odlaže do 1. novembra 2015. godine.

Izmjenama, koje su predložili poslanici Snežana Jonica i Srđan Milić, predviđena je privremena suspenzija članova 64. i 66. Zakona, koji je stupio na snagu 1. aprila, dok je Vlada sredinom maja donijela odluku o odlaganju njegove primjene do novembra.

Usvajanjem izmjena Zakona odložena je primjena propisane obaveze da se dozvola za privremeni boravak i rad stranaca, u cilju njihovog zapošljavanja i sezonskog zapošljavanja, izdaje samo ukoliko na evidenciji Zavod za zapošljavanje (ZZZ) nema nezaposlenih crnogorskih državljana, koji ispunjavaju uslove za zasnivanje radnog odnosa na tom radnom mjestu.

Sporan je bio i izuzetak koji se odnosio na zapošljavanja izvršnih direktora stranih kompanija regostrovanih u Crnoj Gori i u njima rukovodećeg kadra.

Izvor: Vebsajt CDM, 28.05.2015.