Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

POZIV ZA IPARD-LIKE 2: Poziv će biti otvoren od 1. marta do 31. maja 2016. godine


Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović najavio je da je spreman javni poziv za IPARD-like 2 koji će biti otvoren od 1. marta do 31. maja 2016. godine. Ministar je rekao da će ovaj poziv za bespovratnu podršku namijenjen izgradnji i jačanju prerađivačkih kapaciteta u poljoprivredi, sa ukupnim iznosom od 5,2 miliona eura za bespovratnu podršku.

Ministar je saopštio i da su u okviru mjera podrške iz Agrobudžeta objavljena tri poziva za predavanje zahtjeva za ostvarivanje prava na podršku, a da će tokom ove sedmice biti objavljeno još 17 javnih poziva, sve u cilju nastavka transparentnosti rada Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Ministar je govorio i o mogućim posledicama i efektima Zakona o socijalnoj i dječjoj zaštiti ("Sl. list CG", br. 27/2013, 1/2015, 42/2015 i 47/2015)o doživotnim naknadama za majke sa troje i više djece na ostvarivanje prava na podršku za poljoprivredna gazdinstva koja su bila registrovana na žene koje su se u međuvremenu ispisale iz registra poljoprivrednika.

Ivanović je rekao da njegov resor u posljednjih mjesec dobija prosječno 25 zahtjeva žena koje žele da se ispišu iz tih registara kako bi ostvarile pravo na nadoknadu za majke sa troje djece.

"Mi to ne možemo da zabranimo, ali brisanje iz tih registara znači nemogućnost učešća na pozivima kao što su IPARD Like i drugi koje raspisuje Ministarstvo", objasnio je Ivanović.

Izvor: Vebsajt Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, 28.02.2016.