Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

ODRŽANA JAVNA RASPRAVA POVODOM IZRADE NACRTA STRATEGIJE UPRAVLJANJA VODAMA: Predlozi, sugestije i komentari na Nacrt strategije mogu se dostaviti u pisanoj formi do 16. marta 2016. godine


Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja je 16. februara 2016. godine dalo na javnu raspravu Nacrt strategije upravljanja vodama 2016-2035 Javnim pozivom za učešće u javnoj raspravi pozvani su svi zainteresovani subjekti da daju svoje komentare, primjedbe, predloge i sugestije na Nacrt strategije.

U okviru Javne rasprave, u cilju otvorene diskusije i aktivnog učešća zainteresovanih strana u procesu analize ovog strateškog dokumenta, Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja je 26. februara 2016. godine organizovalo prezentaciju Nacrta strategije. Preko 30 učesnika iz državne i lokalne samouprave, javnih preduzeca, kao i NVO sektora prisustvovalo je ovom događaju.

Uvodnu riječ imala je načelnica Direkcije za vodoprivredu g-đa Zorica Đuranović, a zatim je, ispred obrađivača Strategije, g-đa Zdenka Ivanović predstavila Nacrt strategije. G-đa Ivanović je prezentovala polazišta i ciljeve za izradu strategije, položaj, društveni i ekonomski okvir za izradu strategije, prirodne karakteristike i vodne resurse, stanje upravljanja vodama u Crnoj Gori u odnosu na dostignuti stepen razvoja pojedinih grana sektora voda, dostignuti zakonodavni i organizacioni nivo i stanje finansiranja vodoprivrede Crne Gore, ciljeve i strateške odrednice sprovođenja upravljanja vodama Crne Gore, kao i aktivnosti za dostizanje ciljeva upravljanja vodama.

Nakon prezentacije Nacrta strategije uslijedila je diskusija oko samog Nacrta pomenute Strategije, na kojoj su učesnici u direktnoj razmjeni mišljenja svojim primjedbama, sugestijama i komentarima, ukazali na određena pitanja koja se obrađuju u ovom dokumentu.

Predlozi, sugestije i komentari na Nacrt strategije mogu se dostaviti u pisanoj formi do 16. marta 2016. godine Ministartvu poljoprivrede i ruralnog razvoja, Direktorat za vodoprivredu, Rimski trg br. 46,
81000 Podgorica, na fax 020/482-109, kao i na e-mail: zorica.djuranovic@mpr.gov.me.

Izvor: Vebsajt Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, 27.02.2016.