Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
glavna-slika
Email Print

VLADA CG PREDLAŽE PRIVREMENO ODLAGANJE PRIMJENE MJERE OBUSTAVE OBRAČUNA MINULOG RADA ZA ZAPOSLENE U JAVNOJ ADMINISTRACIJI ZA 2017. I 2018. GODINU

28.12.2016.


Vlada Crne Gore predložiće tromjesečno odlaganje primjene mjere obustave obračuna uvećane zarade po osnovu minulog rada za zaposlene u javnoj administraciji za 2017. i 2018. godinu, koju sadrži Predlog zakona o budžetu Crne Gore za 2017. godinu.

Ova odluka rezultat je razgovora koje su potpredsjednik Vlade Milutin Simović i ministri finansija i rada i socijalnog staranja Darko Radunović i Kemal Purišić vodili sa predstavnicima oba reprezentativna sindikata.

"Sa fiskalne strane ovakvo rješenje omogućeno je najavom da će u Skupštini biti predloženo smanjenje budžetskih izdvajanja za političke partije. Do kraja marta – odnosno u razdoblju na koje se odnosi odlaganje primjene ove mjere – Vlada i socijalni partneri, sindikati i poslodavci, nastaviće dijalog sa ciljem pronalaženja najprihvatljivijeg modela po sugestiji sindikalnih organizacija uz istovremeno obezbjeđivanje pune primjene mjera fiskalne konsolidacije kao jednom od prioriteta Vlade", navodi se u saopštenju Vlade Crne Gore.

Ovo privremeno rješenje, kako se navodi u saopštenju, još jedna je potvrda "ispravnosti temeljnog opredjeljenja Vlade da izazove prevladava konstruktivnim pristupom i kompromisom u otvorenom i argumentovanom dijalogu sa socijalnim partnerima".


IZVOR: Vebsajt RTCG, 27.12.2016.


Izvod iz vijesti, Naslov: Redakcija