Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

MINISTARSTVO UNUTRAŠNJIH POSLOVA: Uskoro oglasi za pripravnički staž u UP za 25 diplomaca Policijske akademije


Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) obezbijedilo je sve preduslove da se raspišu oglasi za pripravnički staž u Upravi policije (UP) u trajanju od 12 mjeseci za 25 diplomaca VII generacije Policijske akademije (PA).

"Očekujemo da Uprava za kadrove oglase objavi u toku ove nedjelje i da sve druge procedure završi u najkraćem mogućem roku, kako bi diplomci što prije počeli sa radom u UP", saopšteno je iz MUP-a.

Nastojanje MUP-a, dodaje se, jeste da ubuduće ima uticaj na broj polaznika koji će biti primani na Akademiji, da bude usklađen sa realnim potrebama Uprave policije za zapošljavanje novog kadra, kao i da svi svršeni diplomci PA po automatizmu zasnivaju radni odnos (odrađuju pripravnički) u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Iz MUP-a podsjećaju da su obezbijedili odrađivanje pripravničkog staža za sve dosadašnje diplomce svih generacija Policijske akademije.

"Takođe, Ministarstvo je stvorilo uslove da se raspišu oglasi za početne pozicije na mjestima potrebnim Upravi policije, za koja ispunjavaju uslove i polaznici Policijske akademije koji su završili pripravnički", kaže se u saopštenju.

Podsjeća se i da je Vlada Crne Gore nedavno usvojila Analizu stanja prijema, napredovanja, obrazovanja i obuke policijskih službenika sa Planom realizacije mjera za unapređenje postojećeg stanja koju je izradilo Ministarstvo unutrašnjih poslova.

"Prepoznati nedostaci, koji dijelom proizilaze i iz činjenice da je Policijska akademija u nadležnosti Ministarstva prosvjete, trebalo bi da budu riješeni donošenjem zakona o policijskoj akademiji", piše u saopštenju.

Izvor: Vebsajt CdM, 27.12.2015.