Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

PKCG: Seminar Jedinstvena kontaktna tačka i Direktiva o uslugama 28. oktobra 2015. godine


Seminar Jedinstvena kontaktna tačka i Direktiva o uslugama: Benefiti za biznis, koji ima za cilj upoznavanje biznis sektora sa benefitima te Direktive u Crnoj Gori, održaće se 28. oktobra 2015. godine u Privrednoj komori (PKCG).

Seminar organizuju Ministarstvo ekonomije, PKCG i ALA GIZ projekat (Aproksimacija zakonodavstva sa pravnom tekovinom EU u dijelu slobodnog pružanja usluga i zaštite konkurencije), kofinansira EU i implementira njemačka Agencija za međunarodnu saradnju (GIZ).

"Cilj seminara je upoznavanje biznis sektora sa benefitima implementacije Direktive o uslugama u Crnoj Gori, a naročito sa benefitima uspostavljanja jedinstvene kontaktne tačke (PSC)", navodi se u saopštenju.

Učesnicima će, kako se dodaje, biti prezentirana komparativna iskustva iz država članica EU, kao i online prezentacija korišćenja jedinstvene kontaktne tačke.

"Takođe će se tokom seminara objasniti na koji način PSC pojednostavljuje procedure i eliminišu biznis barijere kod osnivanja i međugraničnom pružanju usluga", navodi se u saopštenju.

Posebna pažnja će, kako se zaključuje, biti posvećena budućem Zakonu o uslugama.

Izvor: Vebsajt RTCG, 27.10.2015.