Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

MINISTARSTVO PRAVDE: Saradnja suda, tužilaštva i policije veoma značajna


Saradnja između suda, tužilaštva i policije veoma je značajna za unaprjeđenje normativno pravnog okvira, posebno u oblasti oduzimanja imovine stečene krivičnim djelom, ocijenio je ministar pravde Zoran Pažin.

Ministar pravde sastao se sa novoimenovanim ambasadorom Njemačke u Crnoj Gori, Hansom Ginterom Maternom. Čestitao je ambasadoru stupanje na novu dužnost.

Ministar je podsjetio na projekte koji se realizuju između Ministarstva pravde i ambasade Njemačke posebno na planu efikasnosti pravosuđa i reforme zatvorskog sistema sa posebnim osvrtom na izvršenje alternativnih sankcija – uslovne osude i kazne rada u javnom interesu.

Ambasador Matern iskoristio je priliku da čestita Ministarstvu pravde na sveobuhvatnim reformama, iskazavši punu podršku Njemačke u daljem radu i izrazio je da će dobra saradnja u narednom periodu nastaviti.

Poseban doprinos u domenu razmjene iskustva u oblasti pravosuđa kontinuirano će nastaviti da daje ekspert iz Njemačke čiji je angažman na mjestu savjetnika ministra u Ministarstvu pravde Crne Gore omogućila Njemačka u okviru pomoći integracionom putu Crne Gore. 

Izvor: Izvor: Vebsajt CdM, 27.09.2016.