Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
glavna-slika
Email Print

EVROPSKI POLITIČARI U POSJETI CRNOJ GORI: Akcenat na vladavini prava, borbi protiv korupcije, pravima manjina, jednakosti među polovima, razvijenoj demokratiji i ekologiji

28.08.2019.


Predsjednik delegacije Evropskih zelenih koja boravi u Crnoj Gori Tomas Vajs kazao je da se nada da će pristupni pregovori naše zemlje s EU uskoro rezultirati usvajanjem zakonskih rješenja koja su na snazi i u Uniji.

On je istakao da u Evropskom parlamentu postoji raspoložnje za prijem, ne samo Crne Gore, već i drugih zemalja Zapadnog Balkana u porodicu Evropske unije.

"Glavna pitanja na kojima mi insistiramo su vladavina prava i borba protiv korupcije, prava manjina i jednakost među polovima, razvijena demokratija i zasigurno ekološka pitanja“, kazao je Vajs.

On je naglasio i da vjeruje da će rezultati svih narednih izbora izražavati slobodnu volju građana Crne Gore i da će biti prihvaćeni od strane svih političkih subjekata.

„Što se tiče korupcije, tu odmah da vam kažem nije samo Balkan privilegovan tim problemom već korupcija postoji i EU na različitim nivoima i na različite načine. Sa našom borbom protiv korupcije u EU trudimo se da damo doprinos i u borbi protiv korupcije u Crnoj Gori“, poručio je Vajs.


IZVOR: Vebsajt RTCG, Izvod iz vijesti, 27.08.2019.


Naslov: Redakcija