Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
glavna-slika
Email Print

ZAKON O KOMUNALNIM DJELATNOSTIMA: U skladu sa Zakonom od 2018. godine Regulatorna agencija za energetiku regulisaće i cijenu vode u CG

28.08.2017.


Regulatorna agencija za energetiku će početkom naredne godine početi da reguliše cijenu vode u Crnoj Gori. Predsjednik Odbora RAE Branislav Prelević naveo je da je to regulatorno tijelo zaduženo da donese metologiju za utvrđivanje cijene vode i da u ovom trenutku nema projekciju kolike će biti.

"Nemamo još tekst metodologije. Tek smo počeli sa radom na njenoj izradi, naši ljudi se obučavaju i ta obuka će trajati nekoliko mjeseci, pratimo evropska i iskustva zemalja u regionu, nakon čega bismo pristupili izradi metodologije", Ukazao je Prelević.

Podsjetio je da je Zakonom o komunalnim djelatnostima ("Sl. list CG", br. 55/2016 i 74/2016 - ispr.), koji je usvojen 30. jula prošle godine, određeno da RAE reguliše i cijenu vode, a metodologija treba da bude donešena u roku od 18 mjeseci nakon stupanja Zakona na snagu. To bi značilo krajem februara naredne godine, jer je Zakon stupio na snagu 25. avgusta 2016. godine.

"Do sada su lokalne samouprave donosile odluku o cijeni vode, na prijedlog opštinskih kompanija, koje su upravljale lokalnim vodovodima. Od naredne godine će RAE, na osnovu metodologije, davati saglasnost na cijene koju predlažu opštinski vodovodi", objasnio je Prelević.


IZVOR: Vebsajt RTCG, 26.08.2017.


Naslov: Redakcija