Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

SKUPŠTINA CG: 27. jula 2016. godine održane sednice Odbora za ekonomiju, finansije i budžet, Odbora za međunarodne odnose i iseljenike, Odbora za prosvjetu, nauku, kulturu i sport - Razmotreni prijedlozi zakona i amandmani na prijedloge zakona


85. śednica Odbora za međunarodne odnose i iseljenike

Odbor za međunarodne odnose i iseljenike održao je 85. śednicu na kojoj je podržan Prijedlog zakona o potvrđivanju Protokola između Vlade Crne Gore i Vlade Češke Republike o saradnji u oblasti energetike i infrastrukture.

Završena 153. śednica Odbora za ekonomiju, finansije i budžet

U nastavku 153. śednice, Odbor za za ekonomiju, finansije i budžet podržao je Godišnji izvještaju o stanju energetskog sektora Crne Gore za 2015. godinu.

 Nakon izjašnjavanja, Godišnji izvještaj o dodijeljenoj državnoj pomoći u Crnoj Gori u 2015. godini nije dobio potrebnu većinu na Odboru.

Odbor se izjasnio o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o boravišnoj taksi, koji je podnijela poslanica Ljerka Dragičević. Nakon izjašnjavanja, navedeni Prijedlog zakona na Odboru nije dobio potrebnu većinu.

154. śednica Odbora za ekonomiju, finansije i budžet

Na održanoj 154. śednici Odbora za ekonomiju, finansije i budžet, Odbor je razmotrio Prijedlog Odluke o prihvatanju Akcionarskog ugovora između Države Crne Gore i A2A S.P.A. Śednici su u skladu sa članom 67 Poslovnika Skupštine Crne Gore ("Sl. list RCG", br. 51/2006 i 66/2006 i "Sl. list CG", br. 88/2009, 80/2010, 39/2011, 25/2012, 49/2013, 32/2014 - odluka US i 42/2015), u svojstvu predstavnika predlagača prisustvovali potpredśednik Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem i ministar ekonomije koji su ukazali da usvajanje Odluke o prihvatanju Akcionarskog ugovora između Države Crne Gore i A2A S.P.A, između ostalog, ima za cilj obezbijeđivanje uslova za realizaciju izgradnje II bloka Termoelektrane Pljevlja. Nakon iznijetih mišljenja i stavova tokom rasprave, odlučio da predloži Skupštini da usvoji navedeni predlog Odluke.

Odbor je razmotrio amandmane na Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o konverziji kredita u švajcarskim francima CHF u eure EUR, koje je podnio poslanik Nebojša Medojević. Imajući u vidu da predlagač ujedno i predlagač amandmana, Odbor je konstatovano je da su isti postali sastavni dio teksta Prijedloga zakona.

77. śednica Odbora za prosvjetu, nauku, kulturu i sport

Na održanoj 77. śednici Odbora za prosvjetu, nauku, kulturu i sport, Odbor je podržao amandmane na Prijedlog rezolucije o Rječniku Crnogorske akademije nauka i umjetnosti i to:

- šest amandmana koje su podnijeli predlagači rezolucije, Nik Đeljošaj i Genci Nimanbegu;

- jedan amandman koji je podnijela grupa poslanika Demokratske partije socijalista: mr Branka Tanasijević, Saša Pešić, Vuk Roćen, Nikola Gegaj i Nada Drobnjak

Šest amandmana koje su podnijeli predlagači rezolucije postali su sastavni dio teksta Prijedloga rezolucije.

Amandman koji je podnijela grupa poslanika Demokratske partije socijalista predstavnik predlagača nije prihvatio i o njemu će odlučivati Skupština Crne Gore.

Izvor: Press služba Skupštine Crne Gore, 27.07.2016.