Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
glavna-slika
Email Print

POTPISAN OPŠTI KOLEKTIVNI UGOVOR O IZMJENAMA OPŠTEG KOLEKTIVNOG UGOVORA: Primjena ugovora produžena do 31. decembra 2020. godine

28.06.2019.


Ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić, generalni sekretar Saveza sindikata Crne Gore Duško Zarubica, generalni sekretar Unije slobodnih sindikata Crne Gore Srđa Keković i predsjednik Unije poslodavaca Crne Gore Predrag Mitrović, potpisali su Opšti kolektivni ugovor o izmjenama Opšteg kolektivnog ugovora.Navedenim izmjenama potpisnici su se saglasili da se produži primjena Opšteg kolektivnog ugovora do 31. decembra 2020. godine.

Podsjećamo da su Vlada Crne Gore, Unija poslodavaca Crne Gore, Savez sindikata Crne Gore i Unija slobodnih sindikata dana 20.marta 2014. godine zaključili Opšti kolektivni ugovor, u trajanju od dvije godine, nakon čega je važenje istog dva puta produžavano.

Unija poslodavaca Crne Gore je u aprilu 2019. godine pokrenula inicijativu i predložila određene izmjene koje se tiču definicije uže porodice. Sa druge strane Savez sindikata Crne Gore je predložio samo produženje roka važenja OKU.

"Nakon pregovora socijalnih partnera, u tom smislu definicija uže porodice proširena je u skladu sa važećim propisima. Na osnovu rezultata pregovora Ministarstvo rada i socijalnog staranja je pripremilo izmjene Opšteg kolektivnog ugovora kako bi njegovo važenje bilo u kontinuitetu u cilju zaštite svih zaposlenih u Crnoj Gori na koje se primjenjuje Opšti kolektivni ugovor", saopšteno je iz Ministarstva.


IZVOR: Vebsajt RTCG, 26.06.2019.


Naslov: Redakcija