Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

MINISTARSTVO FINANSIJA: Obustavljena isplata obveznica u junu


Isplata obveznica devizne štednje i deviznih sredstava, koja se obavlja preko poslovnih banaka i Centralne banke (CBCG), biće obustavljena u periodu od 1. do 30. juna, saopšteno je iz Ministarstva finansija.

Iz tog Vladinog resora su naveli da će na tržištu kapitala u junu biti obustavljena trgovina obveznicama devizne štednje, OB15 i DO15, odnosno obveznicama deviznih sredstava Dafiment banke (DF15) i Jugoskandik banke (JSB15).

"Razlog privremenog prekida je tehničke prirode, kako bi se konsolidovali podaci o obavljenim isplatama, pripremila isplata obveznica devizne štednje i deviznih sredstava, objedinili podaci sa tržišta kapitala i obavile pripreme koje će omogućiti vlasnicima da ih unovče od 1. jula", objašnjeno je u saopštenju Ministarstva finansija.

Oni su dodali da te aktivnosti imaju za cilj da se obezbijedi integritet baze podataka kako bi se održao kvalitet i sigurnost podataka o imaocima obveznica.

Iz Ministarstva su podsjetili da se isplata obveznica devizne štednje i deviznih sredstava obavlja u skladu sa zakonima o regulisanju obaveza i potraživanja po osnovu ino duga i devizne štednje građana, o isplati devizne štednje građana položene kod ovlašćenih banaka sa sjedištem van Crne Gore i o isplati deviznih sredstava građana položenih kod Dafiment banke iz Beograda i Banke privatne privrede iz Podgorica, položenih preko beogradskog preduzeća Jugoskandik.

Izvor: Vebsajt RTCG, 26.05.2015.