Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
glavna-slika
Email Print

UREDBA O IZMJENAMA I DOPUNAMA UREDBE O ORGANIZACIJI I NAČINU RADA DRŽAVNE UPRAVE: Od 27. marta 2017. godine novo radno vrijeme u organima državne uprave od 7 do 15 časova. Ovo se odnosi i na rad sudova

28.03.2017.


U organima državne uprave u Crnoj Gori od 27. marta 2017. godine je na snazi novo radno vrijeme. Prema novoj Uredbi o izmjenama i dopunama Uredbe o organizaciji i načinu rada državne uprave, radno vrijeme je od 7 do 15 sati.

Zaposleni će imati pravo na odmor od 30 minuta, od 11 do 11 sati i 30 minuta.

Generalna direktorica za državnu upravu u Ministarstvu javne uprave Danijela Nedeljković Vukčević rekla je da je radno vrijeme u organima državne uprave usvojeno na zahtjev većine državnih službenika.

"Za pomjeranje radnog vremena opredijeli su nas, prije svega, razlozi efikasnosti i ekonomičnosti. Cilj je bolja efikasnost i želja da pokažemo posvećenost i promjenu svijesti prema radu i obavezama", ukazala je Nedeljković Vukčević.

Prema njenim riječima, ta promjena će pozitivno uticati na crnogorske porodice.

"Uzeli smo i činjenicu da su uvećini slučajeva službenici i roditelji, pa bi se promjena radnog vremena pozitivno odrazila i na porodicu i organizaciju porodičnog života", ukazala je Nedeljković Vukčević.

Svi crnogorski sudovi od 27. marta 2017. godine su počeli s novim radnim vremenom, od sedam do 15 sati.

"Poštujući Uredbu Vlade o organizaciji i načinu rada državne uprave za državne organe, kojom je propisano radno vrijeme od sedam do 15 sati, odlučeno je da i sudovi usklade svoje radno vrijeme sa državnom upravom. Time očekujemo bolju sinhronizaciju komunikacije između državnih organa, a takođe i na poboljšanje radnog učinka zaposlenih", navodi se u saopštenju kabineta predsjednice Vrhovnog suda Crne Gore, Vesne Medenice.


IZVOR: Vebsajt RTCG, 27.03.2017.


Naslov: Redakcija