Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
glavna-slika
Email Print

USVOJENE IZMJENE ZAKONA O MEĐUNARODNOJ I PRIVREMENOJ ZAŠTITI STRANACA

27.12.2018.


Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić kazao je da predloženim izmjenama, osobe sa odobrenom zaštitom prelaze u nadležnost MUP-a, koje je u obavezi da im obezbijedi i smještaj u trajanju od dvije godine i da donese Plan integracije koji im osigurava potpuno uključivanje u crnogorsko društvo.

On je istakao Crna Gora preduzima sve aktivnosti da na kvalitetan način sagledava pitanje migracija.

Prvi posao je normativa koju smo uredili po svim evropskim i međunarodnim standardima.I u drugom dijelu gdje su potrebne neke druge aktivnosti, za eventualni prihvat izbjeglica u slučaju njihovog priliva, takođe na odgovoran način realizujemo mjere da ne budemo zatečeni, nego da taj posao uradimo u skladu sa zakonskim rješenjima i načelima humanosti i solidarnosti”, rekao je Nuhodžić.

Dragutin Papović (DPS) je kazao da je značaj ovog zakona da MUP ovu oblast preuzima od Ministarstva rada i socijalnog staranja i što se predloženim izmjenama omogućuje da se u ovoj oblasti vodi ozbiljna politika.


IZVOR: Vebsajt Vijesti.me, izvod iz vesti, 25.12.2018.