Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
glavna-slika
Email Print

NACRT ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O ELEKTRONSKIM MEDIJIMA: Radna grupe za primjenu preporuka OEBS/ODIHR-a razmotrila i utvrdila Nacrt zakona

27.11.2017.


Na dvanaestoj sjednici Radne grupe za primjenu preporuka OEBS/ODIHR-a, koja je održana u petak 24. novembra, detaljno je razmatran i utvrđen Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o elektronskim medijima.

Članovi Radne grupe su u konstruktivnoj diskusiji razmatrali na koji način implementirati dio preporuka koje se odnosi na medije, sa posebnim naglaskom na jačanje kapaciteta Agencije za elektronske medije i zakonskog okvira za medije u dijelu koji detaljno definiše političko oglašavanje.

Prilikom definisanja Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o elektronskim medijima detaljno su analizirani prijedlozi i komentari nadležnih državnih institucija, subjekata koji su se javili na Javni poziv kao i studija čiju je izradu naručila Misija OEBS-a u Crnoj Gori koja se odnosi na političko oglašavanje.

Tokom naredne nedelje, Radna grupa će nastaviti sa radom na pripremi Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o izboru odbornika i poslanika.

Sledeća sjednica Radne grupe biće održana u utorak, 28. novembra 2017. godine, sa početkom u 13.00h.


IZVOR: Vebsajt Skupština, 24.11.2017.


Naslov: Redakcija