Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

PRAVILNIK O NAČINU UPRAVLJANJA I FUNKCIONISANJA INFORMACIONOG SISTEMA ZA UPRAVLJANJE DOKUMENTIMA: Propisuje se način upravljanja i funkcionisanja informacionog sistema za upravljanje dokumentima, kad se preko ovog sistema obavlja prijem, razvrstavanje i dostavljanje dokumenata između organa državne uprave, kao i organa državne uprave i Generalnog sekretarijata Vlade Crne Gore


Na osnovu člana 17 stav 4. Zakona o elektronskoj upravi ("Sl. list CG", br. 32/2014), Ministarstvo za informaciono društvo i telekomunikacije donijelo je Pravilnik o načinu upravljanja i funkcionisanja informacionog sistema za upravljanje dokumentima ("Sl. list CG", br. 62/2015 - dalje: Pravilnik), koji je stupio na snagu 10. novembra 2015. godine.

Ovim Pravilnikom propisuje se način upravljanja i funkcionisanja informacionog sistema za upravljanje dokumentima, kad se preko ovog sistema obavlja prijem, razvrstavanje i dostavljanje dokumenata između organa državne uprave, kao i organa državne uprave i Generalnog sekretarijata Vlade Crne Gore.

Sastavni dio Pravilnika je i obrazac Zahtjeva za otvaranje, suspendovanje, ukidanje i ažuriranje korisničkog naloga u informacionom sistemu eDMS.

Zahtjev za otvaranje, suspendovanje, ukidanje i ažuriranje korisničkog naloga u informacionom sistemu eDMS može se podnijeti elektronski, bez dolaska u prostorije Ministarstva za informaciono društvo i telekomunikacije na link: http://www.euprava.me/usluge

Izvor: Vebsajt Ministarstvo za informaciono društvo i telekomunikacije, 26.11.2015.