Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
glavna-slika
Email Print

PORESKA UPRAVA OD POČETKA GODINE NAPLATILA JE 765 MILIONA EURA JAVNIH PRIHODA

27.09.2018.


Poreska uprava od početka godine naplatila je 765 miliona eura javnih prihoda, što je 88 miliona više nego u istom periodu prošle godine i 33 miliona više u odnosu na planirano. To je u razgovoru za Televiziju Crne Gore kazao direktor Miomir M. Mugoša.

Kaže da su takvi rezultati postignuti zahvaljujući većem angažovanju poreskih inspektora tokom sezone.

Mugoša navodi i da je kroz reprogram do danas naplaćeno 39 miliona eura zaostalog poreskog duga.

Svi javni prihodi koji ubira Poreska uprava bilježe značajan rast u odnosu na prošlu godinu, pa tako podaci koje je saopštio direktor Miomir M. Mugoša pokazuju da je od januara do danas naplaćeno 39 odsto više poreza na dobit, 22,6 odsto poreza na dodatu vrijednost 7,19 odsto poreza na dohodak, 28,49 odsto prihoda od koncesijate 25 odsto potreza na nepokretnosti.

Sudeći po podacima Poreske uprave, ljetnja turistička seznona bila je odlična, a o tome najbolje govore egzaktni podaci.

Podaci o naplati obuhvataju obaveze zaključno sa 31. avgustom, koje poreski obveznici izmiruju u ovom mjesecu, i ne obuhvataju obaveze iz septembra.

Tokom sezone Poreska uprava angažovala je 55 inspektora koji su na terenu proveli tri mjeseca.

U 114 slučajeva donijeta je mjera privremene zabrane obavljanja djelatnosti, naplaćeno je preko milion eura neevidentiranih obaveza. Tradicionalno Tivat je ove godine ponio epitet opštine koja ima najbolju poresku disciplinu, dok je opet tradicionalno Ulcinj u tome najgori.

Da je Poreska uprava organ sa zavidnom transparentnošću potvrdjuje istraživanje CDT-a, koje će biti prezentovano narednih dana i koje pokazuje da je Poreska uprava sa 72,5 odsto daleko ispred svih poreskih uprava regiona.


IZVOR: Vebsajt, Zoran Leković, TVCG, 24.09.2018.


Naslov: Redakcija