Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
glavna-slika
Email Print

U PRIPREMI TEKST PREDLOGA ZAKONA O IZMJENI ZAKONA O PLANIRANJU PROSTORA I PREDLOGA ODLUKE O DONOŠENJU PROSTORNOG PLANA POSEBNE NAMJENE ZA NACIONALNI PARK “SKADARSKO JEZERO”

27.09.2018.


Na održanoj 32. sjednici Odbor za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje razmotrio je Predlog zakona o izmjeni Zakona o planiranju prostora i Predlog odluke o donošenju Prostornog plana posebne namjene za Nacionalni park “Skadarsko jezero”.

Predlogom zakona o izmjeni Zakona o planiranju prostora se predlaže da se rok za izradu planskih dokumenata produžava do 31. decembra 2018. godine. Po ovoj tački dnevnog reda, učešće na sjednici Odbora uzeo je predstavnik Inženjerske komore, koji je upoznao Odbor sa Predlogom dostavljenih amandmana.

Predlogom Odluke o donošenju Prostornog plana posebne namjene za Nacionalni park “Skadarsko jezero” stvoriće se formalne i planske pretpostavke za razvoj, organizaciju i uređenje prostora Skadarskog jezera, shodno principima održivog razvoja.

Nakon diskusije, Odbor je odlučio da se o ovim tačkama dnevnog reda izjasni na sljedećoj sjednici.


IZVOR: vebsajt Skupštine Crne Gore, 26.09.2018.


Naslov: Redakcija