Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
glavna-slika
Email Print

OTVOREN PRVI DIJALOG O PROGRAMU REFORME UPRAVLJANJA JAVNIM FINANSIJAMA IZMEĐU VLADE CRNE GORE I GENERALNOG DIREKTORATA ZA SUSJEDSTVO I PREGOVORE O PROŠIRENJU (DG NEAR) U OKVIRU PROGRAMA REFORME UPRAVLJANJA JAVNIM FINANSIJAMA

27.09.2018.


Ministar finansija, Darko Radunović otvorio je prvi Dijalog o Programu reforme upravljanja javnim finansijama između Vlade Crne Gore i Generalnog Direktorata za susjedstvo i pregovore o proširenju (DG NEAR) u okviru Programa reforme upravljanja javnim finansijama i tom prilikom istakao maksimalnu posvećenost u ispunjavanju postavljenih ciljeva, što će rezultirati boljim upravljanjem javnim finansijama i obezbjeđenjem fiskalne održivosti.

Ministar je naglasio značaj programa i istakao doprinos i pomoć koju su pružile partnerske institucije SIGMA i Delegacije EU u Crnoj Gori u realizaciji istog.

Podsjetio je da je krajem 2015. godine po prvi put pripremljen PFM 2016-2020 i da je Vlada Crne Gore krajem juna ove godine usvojila Inoviranu verziju Programa koja će pružiti realniju sliku o ukupnom stepenu uspjeha ispunjavanja indikatora i doprinijeti boljem praćenju razvoja cjelokupnog sistema upravljanja javnim finansijama”, saopšteno je iz Ministarstva.

Govoreći o periodu implementacije i o napretku u ostvarivanju reformskih ciljeva, ministar je saopštio da je učinjen korak naprijed u pogledu bolje naplate poreza, rasta prihoda, kao i usklađivanja carinskog zakonodavstva sa acquis-om i unapređenja kapaciteta unutrašnjih revizora.

Sastanak je bio posvećen razmatranju napretka koji je Crna Gora ostvarila u oblasti reforme upravljanja javnim finansijama, započetih usvajanjem Programa reforme upravljanja javnim finansijama 2016 - 2020 godine, dokumenta koji definiše ključne reformske planove u raznim oblastima vezanim za upravljanje javnim finansijama, od planiranja i izvršenja budžeta, daljeg razvoja programskog budžeta,kapitalnog budžeta, javnih nabavki, transparentnosti.

Cilj dijaloga je promovisanje i pružanje pomoći u obezbjeđivanju zdravog finansijskog upravljanja i kvalitetnog sprovođenja Vladinih politika”, navode u Ministarstvu.


IZVOR: Vebsajt CDM, 26.09.2018.


Naslov: Redakcija