Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

PREDSJEDNIK CG TRAŽI VANREDNO ZASJEDANJE PARLAMENTA RADI IZBORA GUVERNERA CENTRALNE BANKE


Predsjednik Crne Gore, Filip Vujanović zatražio je vanredno zasjedanje parlamenta na kojem bi se izabrao novi guverner Centralne banke. Vujanović je za novog guvernera predložio bivšeg ministra finansija Radoja Žugića.

"Zahtjev za vanrednu sjednicu je nužan zbog isteka mandata sadašnjeg guvernera mr Miloice Dakića dana 14. oktobra 2016. godine, kao i viceguvernera 21. oktobra 2016. godine", navodi se u zahtjevu Vujanovića.

Prema njegovim riječima, imajući u vidu isticanje mandata guverneru, a nakon nedelju dana i viceguvernera, Centralna banka Crne Gore bi ostala bez svog rukovodioca ako se ne bi izvršio izbor novog guvernera u sazivu ove Skupštine.

"Za guvernera predsjednik je predložio bivšeg guvernera Centralne banke Crne Gore i ministra finansija u Vladi Crne Gore, a sadašnjeg savjetnika predsjednika Vlade dr Radoja Žugića", zaključuje se u zahtjevu Vujanovića.

Izvor: Vebsajt RTCG, 26.09.2016.