Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

OCJENA USTAVNOSTI I ZAKONITOSTI: Nije prihvaćena inicijativa za ocjenu ustavnosti Zakona o obezbjeđivanju zdravstveno ispravne vode za ljudsku upotrebu

27.07.2020.


Ustavni sud Crne Gore, u sastavu: predsjedavajući sudija Desanka Lopičić i sudije – dr Dragoljub Drašković, Milorad Gogić, Miodrag Iličković, Mevlida Muratović, mr Hamdija Šarkinović i Budimir Šćepanović.

I U predmetima ocjene ustavnosti zakona, zakonitosti drugih propisa i opštih akata, Ustavni sud je:

∙ u predmetu U-I broj 5/19, donio Rješenje o ne prihvatanju inicijative za pokretanje postupka za ocjenu ustavnosti odredbe člana 14. stav 1. Zakona o obezbjeđivanju zdravstveno ispravne vode za ljudsku upotrebu ("Sl. list CG", br. 80/2017).

∙ u predmetu U-II broj 8/19, sudija izvjetilac povukao predmet, zbog čega nije donijeta odluka.

∙ u predmetu U-II broj 26/19, sudija izvjetilac povukao predmet, zbog čega nije donijeta odluka.

∙ u predmetu U-II broj 16/20, donio Rješenje o odbacivanju inicijative za pokretanje postupka za ocjenu ustavnosti i zakonitosti Odluke o lokalnim komunalnim taksama Opštine Žabljak ("Sl. list CG - Opštinski propisi", br. 16/2018), koju je donijela Skopština opštine Žabljak.

∙ u predmetu U-II broj 26/20, većinom glasova, donio Rješenje o odbacivanju inicijative za pokretanje postupka za ocjenu ustavnosti i zakonitosti odredbe člana 2. Odluke o obračunskoj vrijednosti koeficijenta za zaposlene u javnom sektoru za fiskalnu 2020. godinu ("Sl. list CG", br. 37/2020).

∙ u predmetu U-II broj 37/20, većinom glasova, donio Rješenje o odbacivanju inicijative za pokretanje postupka za ocjenu ustavnosti i zakonitosti Odluke o raspisivanju izbora za poslanike u Skupštini Crne Gore ("Sl. list CG", br. 61/2020), koju je donio Predsjednik Crne Gore.

∙ u predmetu U-II broj 22/20, donio Odluku o ukidanju Odluke Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti o objavljivanju imena lica u samoizolaciji, broj 8-501/20-129., od 21. marta 2020. godine i prestaje da važi danom objavljivanja ove Odluke.

Ova Odluka objaviće se u "Službenom listu Crne Gore" i na način na koji je Odluka objavljena.


IZVOR: Vebsajt Ustavnog suda, 23.07.2020.


Izvod iz vijesti, Naslov: Redakcija