Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
glavna-slika
Email Print

POGLAVLJA 23 I 24: MUP-u podrška OEBS-a na planu ispunjavanja mjerila

27.07.2018.


Kvalitetna saradnja između Ministarstva unutrašnjih poslova i Misije u Crnoj Gori Organizacije za bezbjednost i saradnju u Evropi (OEBS) ostvarena u prethodnom periodu preporuka je za dinamičan nastavak zajedničkih aktivnosti i otpočinjanje novih projekata, poručeno je sa sastanka državnog sekretara u Ministarstvu unutrašnjih poslova Dragana Pejanovića i šefice Misije OEBS-a u Podgorici, ambasadorke Maris Davije.

Sastanak je bio prilika da državni sekretar Pejanović upozna ambasadorku Davije i novoimenovanu zamjenicu šefa Misije OEBS-a, Siv Ketrin Letro, sa dosadašnjim aktivnostima na planu preventivnih mjera i pokrenutih nacionalnih i regionalnih inicijativa u oblasti borbe protiv ekstremizma i radikalizacije, kao i sa planiranim aktivnostima u oblasti reforme policijskog sektora i dinamikom njihovog sprovođenja. Uzimajući u obzir specifičnosti policije kao organa za sporovođenje zakona, kao i kompleksnost i zahtjevnost zadatka u cilju dostizanja najsavremenijih standarda struke, to će se, kako je pojašnjeno na sastanku, nadležni fokusirati na nekoliko najvažnijih pravaca djelovanja – donošenje i efikasnu primjenu novog Zakona o unutrašnjim poslovima, reorganizaciju strukture, kao i na oblast upravljanja ljudskim resursima. I u narednom periodu akcenat Ministarstva unutrašnjih poslova biće na jačanju kapaciteta za efikasnu borbu protiv organizovanog kriminala i svih vidova teškog kriminala, uključujući i borbu protiv trgovine ljudima, poručeno je sa sastanka.

Pohvalivši kvalitet i intenzitet dosadašnje saradnje MUP-a i OEBS-a, ambasadorka Davije je poručila da MUP i u narednom periodu može računati na punu podršku ove Organizacije u svjetlu integracionih procesa na putu ka Evropskoj uniji, naročito na planu ispunjavanja mjerila iz poglavlja 23 i 24.

Sagovornici su zajednički konstatovali da je međusobna podrška od naročitog značaja za postizanje efikasnih rezultata u prioritetnim oblastima, kako na nacionalnom, tako i na regionalnom planu.

Učešće na sastanku ispred Ministarstva unutrašnjih poslova, pored državnog sekretara Pejanovića, uzeli su i generalna direktorica Direktorata za međunarodnu saradnju i evropske integracije, Tanja Ostojić i generalni direktor Direktorata za poslove nadzora, Danilo Ćupić.


IZVOR: Vebsajt Ministarstvo unutrašnjih poslova i javne uprave, 26.07.2018.