Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

ODRŽANA SJEDNICA NACIONALNE INVESTICIONE KOMISIJE: Predložiti Evropskoj komisiji projekte iz oblasti energetike za finansiranje iz sredstava višekorisničke IPA-e


Na sjednici Nacionalne investicione komisije, održanoj 24. jula 2015. godine, kojom je predsjedavao predsjednik Vlade, data je saglasnost da se projekti "Interkonekcija prenosnih sistema Crne Gore - Srbije - Bosne i Hercegovine 400kV dalekovodom" i "Signalizacija i rekonstrukcija mostova na željezničkoj pruzi Bar-Vrbnica", predlože Evropskoj komisiji za finansiranje iz sredstava višekorisničke IPA-e (Zapadnobalkanskog investicionog okvira) za 2015. godinu.

Ocijenjeno je da navedeni projekti imaju strateški značaj za razvoj sektora energetike i sobraćaja u Crnoj Gori i da će doprinijeti boljem infrastrukturnom povezivanju regiona. Osim toga, u skladu sa Berlinskim procesom i u susret bečkom Samitu predsjednika vlada država Zapadnog Balkana, koji će se održati 27. avgusta 2015. godine, prepoznati su kao prioritetni za potencijalno finansiranje iz Zapadnobalkanskog investicionog okvira za 2015. godinu.

Nacionalna investiciona komisija se upoznala i sa predlogom za finansiranje izrade Studije izvodljivosti za Jadransko-jonski autoput/brzu saobraćajnicu (Ruta 1 i Ruta 2), koji će Ministarstvo saobraćaja i pomorstva dostaviti Zapadnobalkanskom investicionom okviru u sklopu 14. poziva za dostavljanje predloga projekata.

Izvor: Vebsajt Sekretarijat za razvojne projekte, 24.07.2015.