Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
glavna-slika
Email Print

KOMPANIJA PARAGRAF LEX MNE POTPISALA PROTOKOL O SARADNJI SA PRAVNIM FAKULTETOM U PODGORICI

27.06.2019.


U namjeri da se ostvari saradnja na programima dodatnog obrazovanja studenata Pravnog fakulteta Univerziteta u Podgorici kroz sticanje praktičnih znanja i vještina, ovaj fakultet i Kompanija Paragraf Lex MNE zaključili su, 26. juna 2019. godine, Protokol o saradnji (dalje: Protokol).

Cilj zaključenja Protokola je da studentima Pravnog fakulteta Univerziteta u Podgorici omogući sticanje praktičnih znanja i vještina putem edukacije i osposobljavanje studenata za korišćenje savremenih informacionih tehnologija i pravnih baza koje predstavljaju neophodno sredstvo za savremeno i stručno poslovanje pravnika u pravosuđu i privredi.

Paragraf će omogućiti besplatan pristup elektronskoj pravnoj bazi Paragraf Lex MNE - koja sadrži zakone i druge propise, domaću i stranu sudsku praksu, službena mišljenja, modele ugovora i ostale dokumente od značaja za svakodnevno poslovanje, na računarima u studentskoj kompjuterskoj učionici, računarima u nastavničkim kabinetima kao i računarima u sekretarijatu fakulteta.

Realizacija Protokola planirana je početkom akademske 2019/2020. godine, a obje strane se nadaju njegovoj dugoročnoj primjeni, budući da je ovakav vid saradnje ocijenjen veoma korisnim.


IZVOR: Redakcija, 26.06.2019.